Blauwburgwal 18, Amsterdam

Ons atelier in de Jordaan


Bij Atelier 10TIEN is alles mogelijk en niks té gek. Atelier 10TIEN houdt van experimenteren en creëren, nieuwe materialen ontdekken en de uitdaging zien om daar het optimale uit te halen.

In het atelier wordt alles bedacht, gemaakt, verkocht of verzonden….

Atelier 10TIEN. Geen compromissen, korte nachten, veel keuzes en ontelbaar veel mogelijkheden. Als designer valt het niet mee om tevreden te zijn wanneer je zelf bovengemiddeld kritisch bent. Het proces van idee naar eindproduct valt te vergelijken met een reis richting het universum: er is geen einde. 

De reis begint met een zoektocht naar talloze soorten leer. Wanneer de keuze is gemaakt moet het creatieve brein al een tas hebben bedacht die hierbij past. Om dit ontastbare idee tastbaar te maken is het noodzakelijk dat er ruwe schetsen worden gemaakt op papier. Stukken karton worden uitgesneden. Dit is de basis van de tas.

Zodra de bouwstenen staan als een huis wordt pas het mes in het leer gezet. Nu is er geen weg meer terug, elke handeling moet perfect zijn. Het leer moet gehalveerd worden om het goed te kunnen verwerken. Alle foutloze onderdelen komen samen in combinatie met de bijbehorende accessoires. De cruciale laatste stiknaad maakt of breekt de tas. Elke steek moet perfect zijn. Wanneer de laatste steek doorgehaald wordt, komt weer die eindeloze vraag: “Is dit wat ik in gedachte had? Kan het nog beter?”

 

creëren maakt mij intens gelukkig en laat mij inzien dat het onmogelijke mogelijk is…

/!\ error getUserIDFromUserName. /!\ error empty username or access token.